maanantai 2. toukokuuta 2011

Epäonnistuin - taas




Rakas äiti, Minna ja isä. Kuulakärkikynä kulkee paperilla jättäen jälkeensä sotkuisia koukeroita. Kirjoitan J:lle viestin, jossa pahoittelen tapahtuvaa ja muistutan aina rakastavani häntä. Pillerit juoksevat tanssien kurkkua pitkin. Pian alkaa huimata. Äiti nukkuu miesystävänsä kanssa viereisessä huoneessa. Näen mielessäni äidin kasvot kun se aamulla huomaa etten hengitä. En mä voi tehdä tätä sille. Se oli niin rikki jo siitä kun serkku tappoi itsensä. Minnalla pitää olla joku huolehtimassa. 

Soitan itkuisena hätänumeroon. Pian joku nainen vastaa puhelimeen. Soperran että koitin tappaa itseni ja söin purkillisen rauhoittavia, enkä enää halua kuolla äidin takia. Nainen sanoo lähettävänsä ambulanssin ja pyytää menemään alas vastaan. Päässä heittää. Vedän kulahtaneet housut jalkaan ja lähden rapun ulko-oven eteen odottamaan. Lysähdän seinää vasten istumaan. Hissin edessä on läpikuultava kauris. Räpsytän silmiä ja ravistan päätä, mutta se ei katoa. Näen käärmeen luikertelevan alas portaita pitkin. Painaudun nurkkaan koittaen olla mahdollisimman näkymätön. Läpsin vähän väliä valonkatkaisijaa, jotteivät varjot pääsisi liian lähelle. Pelottaa.


Hätäkeskuksesta soitetaan, että ambulanssi on rapun edessä. Ulkona on pimeää, eikä siellä näy mitään. Nainen keskuksesta pyytää pysymään linjoilla ja menemään ulos tarkistamaan lähistön. Tumma asfaltti tuntuu kylmältä paljaiden jalkojen alla. Kierrän talon eteen. Tie ui hetken valossa kun henkilöauto kiitää ohitse. Kävelen vielä rakennuksen sisäpihalle katsomaan, jos ambulanssi olisi onnistunut sinne eksymään. Tyhjää täynnä. Nainen sanoo ambulanssin olevan väärässä paikassa, mutta kuitenkin lähistöllä. Istun tienristeykseen odottamaan. Katuvalot eivät jostain syystä pala ja hätkähdän ilmaa viiltäviä ajovaloja. 


Muutamien minuuttien päästä pakettiauton näköinen ajoneuvo lähestyy varovasti. Heilutan käsiä, jotta se löytäisi luokseni. Ambulanssissa on punapukuinen nainen ja mies.  He kyselevät ottamistani lääkkeistä ja muusta vastaavasta. Kerron syöneeni parikymmentä rauhoittavaa, mihin nainen tokaisee vähätellen ettei se ole tappava määrä. Anteeksi, selvä homma en tee samaa virhettä toiste. Sanon etten tiedä lääkkeiden vaikutuksesta mutten halua kuolla ja siksi soitin apua. Naisella on inhottavan halveksiva ilme. Sen kasvot suorastaan huutavat "mitä hemmettiä meidät pistettiin tänne turhaan tulemaan tollasen typerän kakaran takia". Oksettaa. Mies ravistaa valkoista pulloa ja käskee juomaan sisällön. Suussa narskuu hiekanjyviä. Tuntuu kuin joisi mutaa. Hiili värjää huulet ja sormet mustiksi. Mies joutuu jatkuvasti painottamaan, että pullo on juotava tyhjäksi. Nesteet nousevat kurkkuun, mutta saan vaivoin nielaistua ne takaisin alas. Auto heiluu armottomasti puolelta toiselle. Pakotan hiilinesteen alas pitämällä nenästä kiinni.


Pian ollaan Peijaksessa ja ambulanssinainen taluttaa istumaan odotushuoneeseen. Pää alkaa painaa liikaa. Silmät muurautuvat umpeen ja hukun uneen. Kiharapäinen nainen ravistelee hereille. Sen suusta juoksee sanoja, joista en saa selvää. Sairaalasänkyyn pitkälleen ja neuloja sormiin.


Aringon noustua herätessäni hoitaja kertoo pääseväni kotiin ja tilaa taksin, koska tulin ilman kenkiä. Katson ohimennen peiliin. Silmille räjähtää pikimusta suu ja hiilen värjäämät hampaat. Näytän ihan joltain kodittomalta kerjäläiseltä. Nukun taksimatkan, herään kuskin kärsimättömiin huutoihin ja annan sille ryppyisiä seteleitä. Loppuaamu menee huolestuneiden puheluihin vastaillessa. Tuntuu kuin koko  yö olisi ollut vain yhtä outoa unta. Maha on sekaisin ja oksettaa. Enää ei tunnu miltään. 

Olisi parempi jos minua ei olisi. Enpähän onnistuisi huolestuttamaan tai satuttamaan ketään turhaan. Harmittaa.




"I've tried different ways
But it's all the same
At the end of the day
I have myself to blame
I'm just trippin'"





i’m so sick of everything

i’m so sick of

- me
- trying
- reality
- conflict
- loneliness
- being lazy
- feeling lost
- expectations
- wasting time
- falling behind
- not belonging
- feeling useless
- being awkward
- being confused
- being unhealthy
- being hypocritical
- being unintelligent
- feeling insignificant
- pushing others away
- being a terrible friend
- not knowing who i am
- disappointing everyone
- not following own advice
- the fact no one really cares
- having unrealistic ambitions
- being absolutely unmotivated
- feel disconnected from everyone
- not knowing what to do with myself
- seeing my life compared to that of others

3 kommenttia:

  1. Olen niin kiitollinen että olet vielä täällä.♥ Rukoilin puolestasi tänään, vaikka en kovin uskovainen olekkaan...

    Aion tehdä sen myös huomenna.♥

    VastaaPoista
  2. Älä häpeä, minä ymmärrän että et jaksa. Eikä sinun tarvitsekaan jaksaa, mutta myöskään ei saa enää yrittää mitään lopullista. Kiitos onnitteluista, tämä pienokainen on minun syyni elää. Kumpa sinäkin löytäisit omasi.

    Vaikka suhde tuntuu hyvältä, on siellä varmasti ollut jotakin mikä sut on "ajanut" toisen miehen syliin. Ja totuushan on, että me kaikki tehdään joskus asioita, jotka satuttaa toista, me tehdään asioita jotka ois pitänyt jättää tekemättä. Mutta virheistä pitää oppia ja oppia pyytämään - ja antamaan anteeksi.

    Mä pyydän, älä enää tee mitään tuollaista. Voimia <3

    VastaaPoista
  3. Hui kamala, kun säikähdin! Onneksi ymmärsit soittaa apua. Itse en olisi enää uskaltanut. Onneksi olet vielä täällä. ♥
    Kamalasti voimia ♥ ole kiltti ja jää...

    ps. harmittaa, kun en saa ilmoituksia uusista kirjoituksistasi.

    VastaaPoista